3 vliegen in 1 klap
Publicatiedatum: 15-01-2025
Nieuwscategorie:
3 vliegen in 1 klap
In de afgelopen weken is het keepershok stevig onder handen genomen.
Voor elk team is een afsluitbaar vak gemaakt waarin keeperstas, bidons en ballen opgeborgen kunnen worden.
3 vliegen in 1 klap
Met deze aanpassingen hopen we 3 vliegen in 1 klap te slaan. Ten eerste blijft het keepershok op deze manier beter opgeruimd en liggen de tassen niet na elk weekend kriskras door elkaar.
Ten tweede voorkomen we hiermee dat teams (en keepers) even iets ‘lenen’ uit elkaars tas om vervolgens een keeper tijdens een (uit)wedstrijd met slechts 1 klomp of zonder helm te laten staan. Of spelers te laten zoeken naar een strafcornermasker dat niet meer in de keeperstas zit.
Maar minstens zo belangrijk is het dat we nu kunnen gaan werken met voor elk team een eigen set ballen voor wedstrijden en training.
Waarom elk team eigen ballen?
Aan het begin van het seizoen hebben we 300 nieuwe ballen gekocht. Met de ca. 100 die er nog waren dachten we met 400 ballen weer meerdere seizoenen vooruit te kunnen. Maar net voor de winterstop waren er nog exact 43 ballen over!
Waar al die ballen blijven is ons een raadsel, maar dit tempo van ballen kwijtraken is een financiële strop die we ons echt niet kunnen permitteren.
Hoe gaat het in zijn werk?
Elk team krijgt na de winterstop (en vanaf nu voor de start van elk seizoen) een locker toegewezen met daarin een keeperstas en de ballen die gebruikt kunnen worden bij trainingen en wedstrijden.
Bij elke locker hoort een cijferslot. Je kunt zelf de code daarvan instellen, zodat alleen mensen die de code kennen erin kunnen.
Er is voor elk slot ook een centrale sleutel zodat aan het einde van het seizoen alles gecontroleerd kan worden en op orde kan worden gebracht voor het nieuwe seizoen.
Kwijtgeraakte ballen zelf vergoeden
We snappen dat er soms gekken dingen kunnen gebeuren met ballen, maar als een team aan het einde van het seizoen meer dan 3 ballen mist, wordt er door de penningmeester een rekening gemaakt voor de extra ontbrekende ballen. Deze nota zal gestuurd worden naar de aanvoerder van het team. Met dat geld kunnen we dan weer nieuwe ballen aanschaffen.
Het gehele team is er dus verantwoordelijk voor dat aan het eind van de trainingen en de wedstrijden evenveel ballen terug in de locker zitten als bij het begin.
Dat klinkt mogelijk betuttelend en omslachtig, maar door (net als bij sommige andere hockeyverenigingen of bij andere sporten) elk team verantwoordelijk te maken voor de eigen ballen hopen we grip te krijgen het ontstellende verlies van het aantal ballen per jaar.
Praktisch
Op 28 januari (na 21.30 als de opleiding voor trainers en coaches klaar is en 12 februari (tussen 19.30 en 20.30) is er voor coaches en/of aanvoerders de mogelijkheid het cijferslot en de nieuwe ballen op te komen halen.
Vanaf de eerste trainingen en wedstrijden op het veld zorgt het team er zelf voor dat er voor een training en een wedstrijd ballen op het veld liggen. Het team is er ook zelf verantwoordelijk voor dat alle ballen aan het einde van de training en de wedstrijd weer in de locker worden opgeborgen.
Bij de benjamins, de O8, de O9, de O10 en de O12 zullen de trainers helpen bij het tellen van de ballen. Vanaf de O14 en hoger verwachten we dat de teams zelf kunnen zorgen voor het verzamelen en tellen van hun eigen aantal ballen.
Dank aan de vrijwilligers
Het keepershok heeft zichzelf natuurlijk niet vanzelf verbouwd. Daar is voor en tijdens de kerstvakantie en veel tijd in gaan zitten. Jurian Werkman en Chris Meij hebben met meetlint, hamers, schroef- en boormachines en flink wat manuren de mooie lockers voor ons gemaakt. Miranda heeft, naast haar werk als penningmeester, veel tijd gestoken in het leegruimen van het hok, het verzamelen van de nog resterende ballen en het maken van nieuwe ballen tassen. Dank daarvoor!