Teams

Proeftraining

Kledingfonds

Agenda

zo 26 
Seizoensafsluiting HVETB
wo 29 
Afsluiting seizoen ME_8_1
wo 06 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
vr 08 
JEUGDHOCKEYKAMP MHC DIERE
wo 20 
EINDFEEST GROEP 8 De Akke
za 24 
BITJE HAPPEN IN HET CLUBH
  hele agenda

Keeperscompetitie

1. Carlijn Borgman - D 1 Silvercup
2. Joël Kuipers - H 1 Silvercup
3. Kiri Onrust - MC1
4. Robin  Spaander  - MB1
5. Robin  Spaander  - MB1
hele keeperscompetitie..

Laatste reacties

Hockeyen bij MHC Dieren

Bij MHC Dieren is er voor iedereen de mogelijkheid om de hockeysport te beoefenen, van beginner tot gevorderde. Wij beschikken over een prachtig nieuw complex met een fantastisch clubhuis. De jongste jeugd en junioren spelen standaard op zaterdag. De velden en het clubhuis zijn zondag het domein van de senioren. Sommige teams spelen in de winter, midwinter- of zaal-hockeycompetitie. Naast deze competitiespelende teams biedt MHC Dieren recreatief hockey aan voor senioren in de vorm van trimhockey. Op deze pagina is beschreven wat voor vereniging MHC Dieren is, de trainingen, hockeyen op verschillende niveau's van jeugd tot senioren, midwinter- of zaalhockey en trimhockey.

Mocht je interesse hebben, kom gerust eens meedoen, stuur een mailtje naar [email protected]! Hockeysticks zijn beschikbaar. In de hockeysport speelt Nederland een belangrijke rol en zijn we al Wereld- Europees- en Olympisch kampioen (dat moeten ze ons bij het voetbal nog maar na doen!)


Wat betekent hockeyen bij MHC Dieren precies?


Als je hockeyt ben je niet gelijk lid van MHC Dieren. Je mag namelijk zonder enige verplichting drie keer gratis meetrainen. Daarna besluit je of je lid wordt of niet. Als je lid wordt kanDat betekent ook dat je kunt deelnemen aan alle activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd. Dat kan zijn een toernooi, ons fantastischeeen jeugdhockeykamp, de engste Halloweenviering voor de jongste jeugd, een discoazijn vond, wijn- en/of bierproefavond voor de senioren of andere gezellige activiteiten. Voor iedere leeftijdscategorie wordt wel iets georganiseerd.

Als je hockeyt ben je gelijk een speler /speelster in een team. Dat is leuk en leerzaam. Samen zul je de nodige uurtjes doorbrengen. Je staat er niet alleen voor. Samen kun je plezier beleven in het hockey, maar samen kun je ook verdriet verwerken als het even wat minder lekker gaat. En ruzie? Ja dat komt overal voor, dus ook hier. Maar je kunt er niet van weglopen, je leert het hier snel op te lossen, want over een week is er weer een wedstrijd, en dan moet je toch weer samenwerken.

Na het laatste fluitsignaal is het hockey nog niet afgelopen. Napraten en iets drinken met je teamgenoten en je tegenstanders is een belangrijk onderdeel van iedere wedstrijd. Vraag dat maar aan de spelers van heren 1 en de speelsters van dames 1!

Op televisie lijkt het zo makkelijk, maar we weten wel beter. Zo’n klein balletje die je alleen maar met een stick mag aanraken. En dan ook nog eens met z’n elven (of achten, zessen of drieën) dat valt toch niet mee. Daarom wordt voor een goede opleiding en begeleiding voor de jeugdtrainers en –coaches gezorgd, zodat zij de kinderen het hockeyen goed kunnen aanleren. Ook de hockeybond is daar heel goed mee bezig. Veel cursussen worden door de KNHB georganiseerd.


Trainingen


Door de week wordt er ’s avonds getraind (voor de jongste jeugd aan hetin sommige gevallen eind van de middag, vanaf 16:00 uur). Ieder team van de F-jeugd tot en met de Veteranen trainen één tot twee keer per week. De training wordt geleid door hockeyers van MHC Dieren zelf en een aantal professionele trainers. Om tegemoet te komen aan een vorm van compensatie voor de vele uren krijgen de trainers een vergoeding, gebaseerd op het aantal gegeven trainingen. Het blijkt in de praktijk ook als stimulans te werken voor jeugdige trainers uit de A- en B-categorie. Hier tegenover staat dat de trainers zich ook behoren te houden aan het opleidingsplan voor de jeugd. Een aantal trainers volgt een speciale cursus van de KNHB om zo de kwaliteit van trainers te verbeteren.

De trainingen zijn in principe verplicht. Omdat het een teamsport is en er in de jeugd nog veel geoefend en geleerd moet worden is dit ook vanzelfsprekend. Overigens komt het niet veel voor dat een jeugdlid niet graag naar de training gaat.Als het volgen van de training op de gekozen avond en tijdstip onmogelijk is, kan in overleg met jeugd Technische Commissie wellicht een alternatief worden gevonden in de vorm van meetrainen met een ander team, dit evenwel als ook de trainer geen bezwaar heeft (bijvoorbeeld vanwege: te grote groep, te sterk afwijkend hockeyniveau).


Wedstrijden junioren (zaterdag)


De jeugd van 4 tot 6 jaar, ook bekend onder de naam Benjamins, spelen alleen op vrijdagmiddag (16:00 - 17:00 uur) hun spelletjes en oefeningen. Er komen geen tegenstanders van bezoekende clubs aan te pas en het is altijd in Dieren. Er wordt dus ook geen competitie gespeeld. De Benjamins gaan doorgaans tegen het eind van het seizoen wel al ‘oefenwedstrijdjes’ spelen en kunnen meestal aan het eind van het seizoen, eind mei, een slotdag tegemoet zien. (Een slotdag is een toernooi van een ochtend, samen met de Benjamins van enkele clubs uit de omgeving).

De jeugd speelt vanaf de leeftijd vanaf 6 jaar in competitieverband.

Team
Leeftijd
Aantal spelers
Veld
F-jeugd 6 - 8 jaar 3 spelers zonder keeper 1/8e veld
E-jeugd 8 - 10 jaar 6 spelers met keeper 1/2 veld
D, C, B of A-jeugd 10 - 18 jaar 11 spelers met keeper Heel veldDe wedstrijden worden vastgesteld door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) en we spelen daarbij in ons eigen Ditrict (Oost). De speeltijden van de thuiswedstrijden worden vastgesteld door de wedstrijdsecretaris van de junioren. Voor de uitwedstrijden wordt dat door de uitspelende vereniging gedaan. Alle wedstrijden en trainingen zijn zichtbaar in een app (LISA). Da’s handig dan kan je nooit je trainingen en wedstrijden vergeten. De club deelt op de zaterdagen ook scheidsrechters in. De wedstrijden zijn in speelrondes verdeeld, dus het is met pieken ook erg druk in het clubhuis en achter de bar. Maar vooruit zien is regeren, en het ervaren barpersoneel weet dat ’s ochtends vroeg als eerste de koffie wordt gezet, en dat, vlak nadat de wedstrijdjes zijn afgelopen, de ranja op de betreffende dienbladen gereed moet staan om aan de coaches te overhandigen. Als het allemaal loopt zoals we hopen en verwachten, dan zitten de kinderen nog even met hun bezoekende team te drinken en te kletsen. Soms is een kind al druk bezig een verslag van de wedstrijd te schrijven, maar in het digitale tijdperk wordt het schrijven van een verslag nogal eens uitgesteld tot thuis, achter de computer.


Het team waarin uw zoon of dochter speelt, zal de helft van de wedstrijden thuis spelen en de andere helft dus uit. De coach van het team regelt hoe laat het team zal vertrekken en zal zo af en toe een beroep op u kunnen doen om t.b.v. de uitwedstrijd te rijden. Over het algemeen is dit een gezellige aangelegenheid, maar er zal wel een aantal uren vrijgehouden moeten worden.

De tijd van spelen klimt met de leeftijd. De jongste jeugd speelt het vroegst. Dit kan bij sommige clubs zelfs 9.00 uur zijn en met een uur rijden is duidelijk dat het weekend nog niet aangebroken lijkt. De oudste jeugd (A-jeugd) speelt meestal in de loop van de middag: 14.30 uur of 16.00 uur. In het clubhuis en rond de velden is het vrij druk en zeker gezellig. En in de wetenschap dat de kinderen het altijd erg leuk vinden als je als ouder komt kijken: wat houdt u dan nog tegen?


Wedstrijden senioren (zondag)


Al onze seniorenteams (heren en dames) spelen hun competitiewedstrijden op zondag. Er wordt getracht om zoveel mogelijk seniorenteams gelijktijdig thuis te laten spelen zodat er een gezellige drukte is tijdens de speeldagen. Wie speelt er nou niet graag voor een flinke groep toeschouwers? Van onze senioren wordt verwacht dat ze enkele keren per jaar wedstrijden fluiten en bardiensten draaien zodat alles op zondag soepel kan verlopen. 


Team
Leeftijd
Competitie
Heren Vanaf 16 jaar tot 35 jaar Zondag
Dames Vanaf 16 jaar tot 35 jaar Zondag
Veteranen Vanaf 35 jaar  Zondag
Veterinnen Vanaf 35 jaar Zondag

Dames 1 speelt altijd om 12:30 uur en Heren 1 altijd om 14:30 uur. Kom eens kijken!Tenue


Het tenue van MHC Dieren bestaat uit een wit shirt met logo in bordeauxrood, een zwarte broek of rok en bordeauxrode kousen. Voor de meeste gevallen is het thuistenue geschikt om ook gebruikt te worden tijdens het spelen van uitwedstrijden. Het kan voorkomen dat de tegenstander ook een licht gekleurd shirt heeft. In dat geval kan u het beste het team met een zwart shirt spelen. Op het wedstrijdschema staat dit dan ook expliciet vermeld, met de mededeling: 'Let op: uittenue mee!'. 

Vanaf de thuistenues kent MHC Dieren een kledingfonds. In ruil voor een jaarlijkse financiële bijdrage ontvangt iedere competitielid een kwalitatief goed tenue. Geleverd worden het shirt en broekje, de sokken vallen buiten het kledingfonds en dienen spelers zelf aan te schaffen. Veldman Sport in Velp is de leverancier van het thuistenue. Hier kunt u ook terecht voor de aanschaf van de hockeystick, scheenbeschermers, bitje en schoenen. 


Midwinter- of zaalhockey


Door een aantal jeugdteams van onze vereniging wordt er in de wintermaanden midwinterhockey gespeeld. Dit is een competitie tussen verenigingen uit de regio om ook in de winter (als het weer het toelaat) sportief bezig te blijven. MHC Dieren biedt daarnaast de mogelijkheid om als team deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie.


Trimhockey


Trimhockey is recreatief hockeyen zonder competitieverband. Dus gewoon gezellig met elkaar een partijtje spelen. Goed voor de conditie en de ontspanning. Bij MHC Dieren zijn er verschillende trimgroepen, zodat er voor iedereen een geschikte groep is.

Dag
Tijdstip Niveau
Woensdag 20:00 - 22:00 uur Beginners en gevorderden
Vrijdag 20:30 - 22:00 uur Papa's en andere belangstellenden